nieuws

81 woningen in Rosmolen in Tilburg

regios

Woningcorporatie WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben een koop- en design-en-build-overeenkomst getekend voor de realisatie van in totaal 81 grondgebonden woningen in het herstructureringsproject Rosmolen (fase 2) te Tilburg.

In Rosmolen worden in totaal (fase 1 en 2) 158 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Fase 2 omvat 57 huurwoningen, die in opdracht van WonenBreburg worden gerealiseerd en 24 koopwoningen. De koopwoningen worden door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkeld en verkocht. Alle woningen worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid.

De uitwerking van de huurwoningen is reeds gestart en de verwachting is dat begin 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het streven is dat nieuwe huurders eind 2017 in hun huis kunnen. De verkoop van de woningen start in oktober van dit jaar waarna in het voorjaar kan worden gestart met de bouw. Het is de laatste kans om nog een woning te kopen in Rosmolen, aangezien de woningen uit Rosmolen fase 1 alle zijn verkocht.

De woningen zijn ontworpen in een samenwerking van Bedaux de Brouwer en KAW Architecten. De woningen zijn ontworpen in een tijdloze metselwerkarchitectuur met aandacht voor strakke details. De doorgezakte kap en de genuanceerde oranje-rode baksteen in combinatie de helder witte kozijnen geeft het geheel een statige uitstraling. De woningen zijn geïnspireerd op de stijl van de woningbouw die er vroeger stond.

 

Reageer op dit artikel