nieuws

Woningen en flexkantoren in kantorencomplex Breda

regios

Clever Real Estate heeft de panden op Tramsingel 1-20 in Breda aangekocht. De ontwikkelaar neemt het kantorencomplex van ruim 7.500 m2 op de schop en gaat de lege delen transformeren naar woningen.

Clever Real Estate is een samenwerkingsverband tussen bouwer Klok-Groep en ontwikkelaar-beheerder Camelot Real Estate. Hoewel er nog twintig huurders in het complex zitten, staan grote delen al langere tijd leeg. Ontwikkelaar Olaf Terpstra van Camelot ziet daar juist kansen: ‘Allereerst gaan we met de huidige huurders om de tafel zitten. We willen graag hun wensen in kaart brengen om samen tot een betere indeling te komen. De plint, die al lange tijd leeg staat, is uitstekend geschikt voor ons flexibele kantoorconcept Camelot Workspace.’

Volgens hem heeft dit concept zich de afgelopen jaren bewezen als springplank voor ondernemers naar een eerste eigen kantoor. ‘We zijn verder van plan om leegstaande delen op de verdiepingen te transformeren naar ongeveer negentig zelfstandige woonruimtes voor een- en tweepersoons huishoudens.’

Het betreft hoogwaardige woonstudio’s met eigen douche, toilet en keukenvoorzieningen, vult Ton van de Klok, algemeen directeur van Klok-Groep, aan: ‘Hoewel het gebouw nog redelijk nieuw is, zijn er voldoende mogelijkheden om het complex een boost te geven naar een hoger energielabel en een beter voorzieningenniveau. Hiermee verwachten we de stad Breda een flinke stap vooruit te helpen bij haar ambities het stationsgebied en het stadshart te vernieuwen.’

Reageer op dit artikel