nieuws

VolkerWessels plant mega-dc bij Breda

regios

VolkerWessels is met enkele partijen in gesprek over de bouw van een groot logistiek centrum van 41.000 m2 met 58 laadstations langs de entree van evenementenzone Breepark aan de A27, schrijft BN De Stem.

‘We zijn in gesprek met enkele kandidaten’, zegt directeur Roeland van den Berg van VolkerWessels Logistics Development (VWLD) in de krant. Onderdeel van evenementenzone Breepark is een bedrijventerrein van ongeveer tien hectare in de oksel van de toegangsweg langs de A27. Initiatiefnemer is Maver Holding, in samenwerking met VolkerWessels-dochter Van Agtmaal.

In het plan wordt uitgegaan van een 13 meter hoog distributiecentrum in twee fasen: een gebouw van 18.900 vierkante meter en 25 laaddokken en een gebouw van 22.800 vierkante meter en 33 dokken. Het dc krijgt tevens kantoorruimte en parkeerplaatsen voor personeel. ‘Er ligt nog geen getekende overeenkomst. Gegadigden kunnen de opzet aanpassen. Daarna gaan we pas naar de gemeente’, zegt Van den Berg. (JvB)

Reageer op dit artikel