nieuws

Studentenhuisvester SSH& wil 900 nieuwe kamers

regios

De Gelderse Studentenhuisvester SSH& wil ruim 900 nieuwe wooneenheden realiseren tussen 2016 en 2020. Zowel in Nijmegen (460) als in Arnhem (440) breidt SSH& haar bezit uit.

Dat staat in het nieuwe ondernemingsplan van SSH&.  In Arnhem levert SSH& in oktober 2016 het eerste complex met 27 kamers op aan de Rijnkade. In de Arnhemse wijk Presikhaaf transformeert SSH& het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat naar 294 wooneenheden. De transformatie liep afgelopen maanden vertraging op, maar de oplevering is nu voorzien in de zomer van 2017. Voor de realisatie van extra studentenkamers in Nijmegen is SSH& nog op zoek naar geschikte locaties. Zowel voor nieuwbouw als uitbreiding in bestaand bezit.

Bijna 2.500 aankomend studenten schreven zich het afgelopen jaar bij SSH& in als woningzoekende, een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. In Nijmegen stijgt bij de Radboud Universiteit het aantal internationale studenten stevig, wat ook een huisvestingsvraag betekent.  Afgelopen jaar kregen 700 eerstejaars een kamer. 

SSH& verhuurt 6.500 studenteneenheden, waarvan er 1.000 zijn gereserveerd voor internationale (uitwisselings-)studenten. Er komen jaarlijks zo’n 1.400 wooneenheden beschikbaar voor studenten door huuropzegging.  De vraag van eerstejaarsstudenten kent een grote piek aan het begin van het studiejaar, waardoor studenten soms enkele maanden moeten wachten op een kamer. De meeste studenten vinden een kamer in de loop van hun eerste studiejaar, stelt SSH&.

 

Reageer op dit artikel