nieuws

Rechter legt bouw winkelcentrum Anklaar stil

regios

De bouw van het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar wordt per direct stilgelegd. De rechter schorste de bouwvergunning die door de gemeente was verleend, schrijft de Stentor.

Rechter legt bouw winkelcentrum Anklaar stil

De 26 winkeliers van Anklaar die bezwaar maakten, zijn daarmee in het gelijk gesteld. De parkeergarage wordt volgens hen kleiner en minder veilig dan was afgesproken. Er is behoefte aan zeker 50 plaatsen méér. De winkeliers zijn niet blij met de bouwstop, maar vinden genoeg parkeerplaatsen cruciaal, schrijft de krant. 

De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD. BPD werkt hierbij samen met gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion.

BPD probeert de schorsing van de omgevingsvergunning zo snel mogelijk op te heffen, vertelt ontwikkelingsmanager Henri Schimmel van BPD. ‘Het betreft alleen de parkeerbalans, die  vond de rechter onvoldoende onderbouwd. We rekenen met een vertraging van maximaal drie maanden. De afgesproken opleverdatum zullen wij waarschijnlijk nog steeds halen.’ Twee van de drie klachten van de winkeliers vonden bij de rechter geen gehoor. De schorsing leidt wel tot extra kosten voor de aannemer en extra rentekosten.

Winkelcentrum Anklaar wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt met ongeveer 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden zestig appartementen gebouwd. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. (JvB)

Reageer op dit artikel