nieuws

Overeenkomst voor realisatie 529 woningen

regios

Woningcorporatie Thuisvester en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling hebben hun handtekening gezet onder een meerjarige samenwerkingsovereenkomst voor 529 woningen.

Overeenkomst voor realisatie 529 woningen

Het betreft 257 te ontwikkelen en te bouwen huurwoningen en de koop van bijna 72.000 m2 grond voor de ontwikkeling en realisatie van 272 koopwoningen in de Brabantse gemeenten Oosterhout, Rucphen en Zundert. De huurwoningen wil Thuisvester verhuren in de sociale sfeer. De koopwoningen worden door Van Wanrooij voor eigen rekening en risico ontwikkeld en op de markt gezet.

Ongeveer een jaar geleden polste Thuisvester enkele ontwikkelende bouwbedrijven voor een aanpak van het het totale pakket. Daarbij moest de marktpartij de aankoop van de bouwrijpe grond inclusief het bouw- en verkooprisico voor de koopwoningen op zich nemen en de huurwoningen realiseren op basis van een turnkey-overeenkomst..Naar verwachting worden de eerste koopwoningen al komend najaar in de verkoop gebracht. De bouw van de eerste projecten staat gepland in het voorjaar van 2017.

Reageer op dit artikel