nieuws

Noordwijk int dwangsom bij Bever

regios

De gemeente Noordwijk gaat 200.000 euro aan verbeurde dwangsommen innen bij het beursgenoteerde vastgoedfonds Bever Holding.

Dat schrijft het Financieele Dagblad. Noordwijk beschuldigt Bever van structureel laten verpauperen van gekochte panden. Eind april meldde Bever nog een aanstaande intentieverklaring met bouwbedrijf VolkerWessels voor de ontwikkeling van enkele locaties in de kustplaats. Over de beoogde samenwerkingsovereenkomst tussen de combinatie Bever-VolkerWessels en de gemeente zegt Noordwijk niets meer te hebben vernomen.

Ook Katwijk en Leiden hebben Bever Holding in het verleden van deze ‘verpauperingstactiek’ van beschuldigd. Leiden kocht Bever uiteindelijk voor zo’n 14 miljoen euro uit, nadat de vastgoedbelegger weigerde het roemruchte Gat van Van der Putte naast Leiden Centraal te ontwikkelen. (MvL)

Reageer op dit artikel