nieuws

Nijmegen zet huurders uit getransformeerd kantoor

regios

Ruim honderd huurders van studentenwoningen aan de Wolfkuilseweg 279 in Nijmegen hebben een brief van de gemeente ontvangen dat zij hun woning binnen een half jaar moeten verlaten, schrijft de Gelderlander.

Nijmegen zet huurders uit getransformeerd kantoor

Reden is dat de gemeente geen vergunning heeft verleend om in het voormalige kantoorpand te wonen. Het geluid en de uitstoot van het wegverkeer op de omliggende wegen is daarvoor volgens de gemeente te hoog.

Het kantoorpand uit 1975 was tot 2011 in gebruik bij een ROC en kwam daarna leeg. In 2015 werd het pand voor 1,6 miljoen euro aangekocht door twee particuliere beleggers: Humphrey Janssen uit Angeren en Jeroen van Erdelen uit Düsseldorf. Zij transformeerden het pand naar 80 studiowoningen met een huur vanaf 600 euro.

De gemeente legde in februari 2016 om de geluidsnormen de bouw al stil. De woningen zijn onlangs aan de huurders opgeleverd. Alle studio’s zijn verhuurd. (JvB)

Reageer op dit artikel