nieuws

Nieuwbouw MS Schippers op Kempisch Bedrijvenpark

regios

Kempisch Bedrijvenpark heeft ruim 40.000 m2 bedrijventerrein verkocht aan MS Schippers uit Bladel. Op het bedrijvenpark langs de A67 bij het Brabantse Hapert wordt een nieuw kenniscentrum, het hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd.

MS Schippers is een totaalleverancier voor de veehouderij. De omzet van het bedrijf met 250 medewerkers bedraagt jaarlijks ruim 80 miljoen euro, waarvan het merendeel buiten Nederland in Europa wordt gerealiseerd. In Bladel is het hoofdkantoor en een fabriek voor de productie van oormerken gevestigd. In Lommel is een distributiecentrum gelegen.

Burgemeester Boy Swachten, voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark, is erg blij met de nieuwbouwplannen van MS Schippers: ‘De ontwikkeling bij MS Schippers toont aan dat Kempische bedrijven aandacht geven aan innovatie en ontwikkeling. Dat past heel goed bij de Brainport-gedachte, die van groot belang is voor de toekomst van onze economie”.

Binnenkort wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2017. Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark voor grotere bedrijven midden in de Brabantse Kempen, dat onderdeel is van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 45 procent is verkocht.

Reageer op dit artikel