nieuws

MFC Burdaard verkeert in financiële problemen

regios

Het multifunctioneel centrum Het Spectrum in Burdaard verkeert in ernstige financiële problemen, schrijft de Leeuwarder Courant. Gemeente en Rabobank moeten alle schulden kwijtschelden, stelt een werkgroep.

MFC Burdaard verkeert in financiële problemen

De werkgroep werd ingesteld om de financiële problemen sinds de opening in 2011 te analyseren. De werkgroep schrijft: ‘Hoe zijn de betrokken partijen, gemeente en Rabobank, in staat geweest met inachtneming van de nodige zorgplicht als professionals om een bestuur bestaande uit goedwillende burgers een inefficiënt (te groot) gebouw, qua indeling en verwarmingssysteem, met een schuldverplichting van 1,2 miljoen en een rente van 4 procent over te dragen?’
De plannen voor de nieuwbouw zijn volgens de werkgroep nooit goed onderbouwd. Er is bijvoorbeeld geen analyse vooraf aangetroffen van de verwachte benodigde vierkante meters aan verhuurbare ruimte en de behoefte aan horecavoorzieningen.
MFC Het Spectrum werd in 2014 nog door een vakjury voorgedragen voor de prestigieuze Steden in Beweging (StiB) Award. De prijs ging uiteindelijk naar naar Rotterdam Central District, de ontwikkeling rondom de stationslocatie en de vorming van een nieuwe rode loper naar de Rotterdamse binnenstad. De StiB Award is een initiatief van de WPM Groep – inmiddels opgegaan in Colliers – en Vastgoedmarkt. (JvB)

Reageer op dit artikel