nieuws

Markthal-ondernemers dagvaarden Klépierre

regios

Dertig ondernemers in de Markthal spannen een rechtszaak aan tegen eigenaar Klépierre. In een bodemprocedure willen ze het Franse vastgoedfonds dwingen om te praten over een aantal grieven van de kraamhouders.

Markthal-ondernemers dagvaarden Klépierre

Dat schrijft het Algemeen Dagblad op 19 augustus. De bedoeling is om in september namens dertig huurders met een dagvaarding te komen. De hoogte van de huren, de afrekening van de servicekosten, het klimaat in de hal en de branchering zijn hun voornaamste pijnpunten. ‘Het is van belang dat de verhuurder en de huurders constructief overleg met elkaar hebben. Dat is tot nu toe – ondanks meerdere pogingen – niet gelukt’, aldus René Sekeris van DVDW Advocaten namens de klagende huurders.

Ze vallen vooral over de servicekosten. Die pakken volgens hen veel hoger uit dan eerder aan de bedrijven is voorgespiegeld, in sommige gevallen zelfs 100 procent. De advocaat benadrukt in het AD dat de dagvaarding niet is bedoeld om de zeer succesvolle Markthal in een kwaad daglicht te stellen. ‘We willen praten met Klépierre omdat er een gezamenlijk belang is.’ Klépierre wil niet reageren.

Reageer op dit artikel