nieuws

Maatschap GTZ plant 232 studentenwoningen in Utrecht

regios

Maatschap GTZ heeft een vergunning aangevraagd voor de realisatie van 232 studentenwoningen aan de Briljantlaan 9 in Utrecht. Op het terrein van de voormalig glashandel Spliet en de Waal moeten ook 880 creatieve werkplekken komen.

Maatschap GTZ plant 232 studentenwoningen in Utrecht

De studentenwoningen krijgen op de begane grond gemeenschappelijke ruimten en creatieve bedrijvigheid. Er komt een langzaam verkeersroute (voor fietsers en voetgangers) door het gebied. Langs de Vaartsche Rijn komt een wandelroute.

De locatie Briljantlaan 9 is begin mei 2016 voor een voorlopige prijs van 1,75 miljoen euro (Kadaster) gekocht door Sebastiaan Tesink, een van de maten van GTZ. Het perceel valt binnen de plannen voor de herontwikkeling en transformatie van het voormalige binnenstedelijke industriegebied Rotsoord.

De uiteindelijke verkoopprijs is afhankelijk gemaakt van het aantal appartementen dat op het perceel kan worden gerealiseerd. Bij meer dan honderd appartementen loopt de prijs op tot 2,05 miljoen euro.

Als onderdeel van de transactie heeft verkoper Beheeringh in Hilversum uit de maatschap een perceel bouwgrond aan de 2e Industrieweg in Lopik geleverd gekregen voor een prijs van 916.750 euro. (JvB)

Reageer op dit artikel