nieuws

Luxe wonen en winkelen in Post Rotterdam

regios

Omnam Investment Group gaat het voormalige postkantoor Post Rotterdam aan de Coolsingel ombouwen naar een high-end wooncomplex, een vijfsterrenhotel, winkels en een fitnesscentrum voor Ven Rotterdam.

Luxe wonen en winkelen in Post Rotterdam

Het Israëlische Omnan kocht eerder het historische pand van 25.000 m2 met behulp van een groep investeerders. Het voormalige postkantoor heeft een imposante entree van 22,5 meter hoog. Omnan zal voor Ven de meer dan vijf jaar leegstaande iconische centrale locatie nieuw leven inblazen. De kosten voor deze transformatie zullen naar verwachting ruim 100 miljoen euro bedragen, aldus Ven.

‘Voor Ven Rotterdam ligt er een ambitieus concept voor een gemengde bestemming. De originele kwaliteiten van het gebouw zullen worden versterkt en de basis vormen voor een nieuwe stijl van leven. Een befaamde architect van wereldformaat zal binnenkort worden aangesteld. Na de renovatie zal de voormalige grandeur van het gebouw in ere zijn hersteld, zodat het publiek weer de elegantie van dit historische monument kan beleven’, aldus David Zisser, president en ceo van Ven.

‘We zijn continu op zoek naar echt unieke herontwikkelingsmogelijkheden. Post Rotterdam biedt ons de mogelijkheid om het zeer succesvolle Ven-concept uit te breiden en een centrale locatie in de stad nieuw leven in te blazen, waarbij het ontwerp en de karakteristieke elementen van dit prachtige historische pand op een respectvolle manier zullen worden versterkt. We bedanken onze investeerders dat zij opnieuw ervoor hebben gekozen om dit avontuur met Ven aan te gaan.’

Ven Amsterdam zal volgend jaar al van start gaan in voormalige KPN-kantoor The Dam. Het grootste leegstaande gebouw in Amsterdam-West, ook gekocht door Omnam, wordt ingrijpend herontwikkeld tot een zaken- en entertainmentcomplex 45.000 m2, waar de hele dag wat te doen is. Het complex zal begin 2017 haar deuren openen en het gebied nieuw leven geven.

Reageer op dit artikel