nieuws

Grote multinational van Leiden naar Haags kantoor

regios

Jacobs Nederland ruilt zijn Leidse kantoor in voor een vestiging in het Haagse Beatrixkwartier. De Nederlandse tak van de beursgenoteerde Amerikaanse Jacobs Engineering Group betrekt volgend jaar met bijna 1.100 medewerkers zijn Europese hoofdkantoor naast het Siemens-hoofdkantoor.

Jacobs bevestigt berichtgeving daarover in het Leidsch Dagblad. Het ingenieursbureau is nu nog gevestigd aan de Leidse Plesmanlaan 100 in een kantoor van Urban Interest. De belegger heeft geen fiducie in het aantrekken van een nieuwe kantoorgebruiker en is volgens de krant al bezig met een transformatieplan naar een appartementencomplex. Het ingenieursbureau zal naar verwachting 820 vaste medewerkers en 269 tijdelijke krachten naar Den Haag verhuizen. 

Jelle Nederstigt, vice-president Operations Jacobs Nederland, zegt in een schriftelijke reactie aan Vastgoedmarkt. ‘Wij zijn het afgelopen jaar op zoek gegaan naar een toekomstig kantoor voor Jacobs. We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt van onze opties, uiteenlopend van renovatie van onze huidige locatie aan de Plesmanlaan tot en met nieuwbouw. Daarbij hebben we ons met name georiënteerd op vastgoed in en rond Leiden en Den Haag. We hebben een aantal gebouwen met elkaar vergeleken op diverse aspecten, waaronder grootte en indelingsmogelijkheden, duurzaamheid, afstand ten opzichte van onze belangrijkste klanten, uitstraling, opleverdatum.’

‘Het pand aan de Wilhelmina van Pruisenweg, direct naast het hoofdkantoor van Siemens Nederland, bleek op al deze terreinen het meest geschikt voor ons bedrijf. Bovendien verkleinen we met deze verhuizing de afstand voor woon-werkverkeer voor de meerderheid van onze medewerkers. De exacte verhuisdatum staat momenteel nog niet vast. We streven ernaar begin 2017 ons nieuwe kantoor te betrekken.’

Voor Den Haag is de komst een opsteker na het aangekondigde vertrek van 2.000 KPN-medewerkers uit de Binckhorst. Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie Den Haag, zegt in een reactie: ‘Ik ben heel blij dat Jacobs voor Den Haag kiest en dat we weer een internationaal hoofdkantoor in de stad kunnen verwelkomen. Den Haag heeft veel te bieden op het gebied van studeren, wonen en werken. Dat een mondiale speler als Jacobs zich in Den Haag vestigt bewijst weer eens dat de investeringen in het vestigingsklimaat hun vruchten afwerpen. Wij gaan daar dan ook zeker mee door.’ (MvL)

Reageer op dit artikel