nieuws

Grondexploitatie Rotterdam weer in de plus

regios

Rotterdam kan de komende drie jaar een plus van 10 tot 15 miljoen euro per jaar op zijn grondexploitatie tegemoet zien. Dat is de helft minder dan de jaarlijkse 30 miljoen vóór de crisis.

Grondexploitatie Rotterdam weer in de plus

Dat blijkt uit onderzoek van Rekenkamer Rotterdam op basis van cijfers van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). De verwachte winst komt op het conto van de herstellende woningmarkt. Vooral woningprojecten zoals Park 16Hoven in Overschie en het Leonidas-terrein in Kralingen dragen bij aan de winst, laat een gemeentewoordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad. De hoogbouwplannen in het Rotterdamse centrum van de stad leveren minder op.

Het kost de stad in de binnenstad veel meer om de grond bouwrijp te maken, mede door de sloop van oude panden. De afgelopen zeven jaar heeft Rotterdam juist flink moeten afschrijven op zijn grondposities. Door de crisis werd er vanaf 2009 nauwelijks meer gebouwd. De gemeente besloot de bouw van kantoren in Schieveen, Brainpark en Alexander in zijn geheel te schrappen. Op een totale waarde van bijna 2 miljard euro heeft Rotterdam zijn grondportefeuille voor ongeveer 400 miljoen euro afgewaardeerd. (MvL)

Reageer op dit artikel