nieuws

Groen licht megavestiging Bauhaus Den Hoorn

regios

Bauhaus mag een vestiging van 17.000 m2 openen aan de Harnaschdreef in Den Hoorn. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Algemeen Dagblad en op retailnews.nl. De gemeente Midden-Delfland had het Duitse Bauhaus al toestemming gegeven voor de realisatie van de bouwmarkt met tuincentrum en drive-in. In een eerdere procedure had de Raad van State de verstrekking door de gemeente van een omgevingsvergunning aan Bauhaus goedgekeurd. Bezwaarmakers zijn onder meer Praxis Vastgoed, Van Neerbos Bouwmarkten  en omwonenden. Zij stellen dat er geen actuele regionale behoefte is aan een Bauhaus-bouwmarkt en zelfs marktverstorend werkt. Ook vrezen ze geluids- en verkeersoverlast.

De Raad van State heeft hun bezwaren ook in de bodemprocedure afgewezen. Volgens de hoogste bestuursrechter voorziet de bouwmarkt wel in een regionale behoefte. Bezwaren over geluids- en verkeershinder en milieuproblemen zijn als ongegrond beschouwd. Met deze uitspraak kan de bouw spoedig beginnen. De Duitse retailer opende eind vorig jaar in Groningen zijn eerste Nederlandse bouwmarkt. Bauhaus werkt ook aan megawinkels in onder meer Arnhem, Venlo en Hengelo. Eind 2015 ving Praxis ook bot met zijn protest tegen een Bauhaus in Hengelo. (MvL) 

Reageer op dit artikel