nieuws

Gemeente Amsterdam koopt schoolgebouw

regios

Stichting Regionaal Opleidingen Centrum TOP (ROC TOP) verkoopt het schoolgebouw gelegen aan de Vlaardingenlaan 25 in Amsterdam voor 3,6 miljoen euro (Kadaster) aan de gemeente Amsterdam.

Gemeente Amsterdam koopt schoolgebouw

Het zelfstandig schoolgebouw meet 10.000 m2 en ligt in de strook met scholen en bedrijfsgebouwen die het woongebied van Slotervaart scheidt van het bedrijventerrein in de Riekerpolder. Het gebouw ligt op een strategisch punt tussen de spoorlijn en de ringweg. Het heeft als bestemming Gemengd-3, wat onder meer betekent: maatschappelijke voorzieningen, kantoren en bedrijven alsmede horeca categorie A en B.

Het gebouw is één van de jongste gemeentelijke monumenten in Amsterdam Nieuw-West. Het dateert uit 1973 en is gebouwd naar een ontwerp van architect J.B. Ingwersen als Technisch College Amsterdam. Het laat duidelijk invloeden zien van de Zwitserse architect Le Corbusier, zichtbaar door het kale beton aan de gevels en de schijnbaar (zwevende) verdiepingen boven de entree, steunend op de betonnen kolommen.

De koop omvat het hoofdgebouw met aangebouwde praktijkruimtes (laagbouw) en een gymzaal. In het hoofdgebouw bevinden zich de entree, receptie, aula/kantine, theorielokalen en een hoofdtrappenhuis. De kelder onder het gebouw is bestemd voor de stalling van fietsen en is van binnen en van buiten bereikbaar.

De verkoper werd geadviseerd door P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars. (JvB)

Reageer op dit artikel