nieuws

Foodhall Enschede in oude Polaroidfabriek

regios

In de voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat 45 in Hengelo komt in 2017 een foodhall van 1.000 m2. Twee lokale ondernemers huren de ruimte van woningcorporatie Domijn.

Dat schrijft dagblad Tubantia. Initiatiefnemers zijn Erik Wooldrik en Jarno Bruggeman, die in de regio al naam maakten met de Stoer Voer-foodtruckfestivals. Ze beloven de foodhall van 1.000 m2 herfst 2017 te openen in hal Zuid van de Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek. De Enschedese foodhal is volgens hen niet ‘te commercieel’ zoals Markthal Rotterdam maar zal een ‘rauwere’ uitstraling krijgen de Fenix Food Factory ook in Rotterdam en het Fooddock in Deventer.

Daartoe zal eigenaar Domijn de karakteristieke fabrieksgevel en de sheddaken in ere het textielverleden terugbrengen. In Enschede is wellicht een tweede eethal in de maak. Makelaar Albert Post lanceerde eerder deze maand een idee voor een foodhall in het oude postkantoor aan de Boulevard. Huurder Domijn vertrekt er over twee jaar. Post zegt al animo van ondernemers uit de hele regio te hebben ontvangen. (MvL)

Reageer op dit artikel