nieuws

Foodhall Den Haag in plint universiteitsgebouw

regios

De Foodhall Minglemush komt begin 2017 in de plint van het vlakbij gelegen Leiden University College The Hague.

Dat blijkt uit het pitchbook van initiatiefnemer Minglemushpartners.nl en de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). Volgens de BAG bedraagt de exacte gebruiksoppervlakte van de locatie aan Anna van Buerenplein 712 1.353 m2. Green, de vastgoedeigenaar van de Haagse campus van Leiden University, kan de komst van de foodhall desgevraagd niet bevestigen. De betrokkenen binnen Green waren op 16 augustus onbereikbaar.

Green kocht het Anna van Buerengebouw begin 2012 van het toenmalige Fortress. Het gebouw omvat 5.000 m2 universiteit, 396 studentenkamers en 1.500 m2 (bvo) commerciële ruimten in de plint.

De foodhall met de naam Minglemush is nog op zoek naar ondernemers uit de retail- en horecasector, blijkt uit een melding op minglemushpartners.nl.  De onderneming zegt op de website de foodhall aan Anna van Buerenplein in het eerste kwartaal van 2017 te willen openen. De hal komt in de plint van Leiden University College The Hague, eigendom van vastgoedbelegger Green. Op 50 meter van de geplande foodhall bevinden zich station Den Haag Centraal en het multifunctionele (winkel)complex New Babylon.  

Minglemush zegt op zoek te zijn naar (wisselende) foodtruck-ondernemers en vaste ondernemers met hippe concepten in food en non-food. De hal krijgt een afmeting van 1.400 m2 met tien grotere foodunits (22 m2), vijf kleine (12 m2), vijf pop-up plekken, één bar en twee terrassen. Ook belooft Minglemush filmavonden, markten en optredens te organiseren. De initiatiefnemer rekent wat betreft bezoekers onder meer op treinreizigers, internationale studenten en expats.(MvL)

Reageer op dit artikel