nieuws

FGH en Triodos zoeken kopers voor Triple O-panden

regios

Na het faillissement van de Amsterdamse belegger TripleO Beleggingen begin 2016, zoeken financiers Triodos en FGH Bank kopers voor twee panden op de zogeheten Triple O Campus aan de Reduitlaan 27-45 in Breda.

FGH en Triodos zoeken kopers voor Triple O-panden

Het gaat om het AV Huis (uit 2011) en het Pakhuis (2008). Het AV Huis staat voor de helft leeg, het Pakhuis voor een derde. Belangrijkste huurder is hier fruitverwerker SVZ, onderdeel van Cosun. De tegenvallende huurinkomsten waren de directe aanleiding voor het faillissement van de belegger.

Na het faillissement is de exploitatie van de panden voortgezet door de curator, Laurens Sjoerts van De Vos & Partners Advocaten. Triodos bleek bereid daaraan een bijdrage te leveren. Voor het beheer van het Pakhuis zette Sjoerts het contract met MVGM Vastgoedmanagement voort.

Inmiddels heeft FGH Bank het Pakhuis online laten veilen. Het Kadaster meldt als koper Daalsetunnel BV, een entiteit van de bank. De verkoopprijs bedraagt 1,940 miljoen euro. De oorspronkelijke financiering van het pand beliep 3,114 miljoen euro.

In een artikel in BN De Stem meldt turnaround-manager Alexander Knottenbelt – die voor Triodos op zoek is naar een koper voor het AV Huis – dat voor het Pakhuis inmiddels een koper gevonden is in Kadans Vastgoed in Haaren. Daar bevestigt een woordvoerder dat er gesprekken lopen, maar ‘het is een beetje voorbarig’ om te speken van verkoop.

De Triple O Campus bestaat uit vijf gebouwen in een parkachtige setting aan de Reduitlaan. De naam verwijst naar onderwijs, overheid en ondernemers. Vooral die laatsten hebben de campus gevonden. In bedrijfsverzamelgebouw het Blushuis – een oude brandweerkazerne – huren veertig bedrijven kantoorruimte.

Het full-service internetbureau E-Sites heeft op de campus een eigen kantoorpand laten bouwen, na een vliegende start in het Blushuis. Het ontwerp was van architectenbureau Grosfeld van der Velde, dat de voormalige Slangentoren ombouwde tot kantoor voor eigen gebruik.

De leegstand in het Blushuis bedraagt 5 procent. Recent zijn er twee nieuwe huurders gevonden: platenlabel Black Hole Recordings en softwarebedrijf Code-Centric.

De ondernemers achter de TripleO beleggingen zijn Luke Bruins, ceo van Webuildhomes en oprichter van Red Concepts, en Tonny Vromans, directeur van bouwbedrijf BVR Groep in Roosendaal. (JvB)

Reageer op dit artikel