nieuws

Eerste reuzenrad boven zee opent in Scheveningen

regios

Het eerste reuzenrad van Europa boven zee is op 18 augustus geopend op De Pier in Scheveningen. Het ruim 50 meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco, waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem.

Eerste reuzenrad boven zee opent in Scheveningen

Dat laat Perry Oerlemans, eigenaar Skyview Attraction, weten in een persbericht. ‘Met dit reuzenrad is Den Haag een toeristische topattractie rijker’, aldus Oerlemans. Alle gondels beschikken over luxe zitjes en bieden ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand én de skyline van Den Haag. De prijs bedraagt 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het ritje in het reuzenrad (video, 1:49) duurt gemiddeld 20 minuten. Binnenkort is ook lunchen, dineren of een high tea op grote hoogte boven zee mogelijk.

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde Dinnerwheel dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels (onderdeel van Vekoma) is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie door Royal HaskoningDHV is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden. Vanaf windkracht 8 gaat het reuzenrad dicht, omdat de gondels dan te veel schommelen. De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde gratis toegankelijke Pier is omgebouwd tot foodboulevard, met streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. 

Reageer op dit artikel