nieuws

Camelot levert 441 studentenunits Eindhoven op

regios

Camelot Europe levert het getransformeerde voormalige faculteitsgebouw van TU Eindhoven op 26 augustus op. Studenten uit 27 verschillenden landen betrekken de 441 gerealiseerde studio’s.

Het nieuwe studentencomplex heet TU/e Camelot Campus La Luna Eindhoven. Camelot Real Estate is de eigenaar en ontwikkelaar van het complex. De studio’s worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. De meeste studio’s zijn verhuurd. Alleen van de luxe lofts met dakterras op de veertiende en bovenste verdieping, die 900 euro per maand kosten, is nog een aantal beschikbaar.

In de plint van het gebouw komt 5.000 m2 aan voorzieningen, te weten een kinderdagverblijf, horeca, supermarkt en ruimtes voor studieverenigingen. Dat deel van het complex wordt dit najaar opgeleverd. Joost van Gestel, ceo van moederbedrijf Camelot Europe, zegt over het project. ‘Wij hebben ons ontwikkeld van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder naar een bedrijf dat helpt bij het ontwikkelen, beheren en investeren in transformatieprojecten. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: overtollige kantoren en schoolgebouwen verdwijnen van de markt en broodnodige betaalbare starterswoningen en studentenkamers komen er voor terug.’ (MvL)

Reageer op dit artikel