nieuws

Britse ambassadeur: sloop Dreijeroord ‘tragedie’

regios

De Britse ambassadeur in Nederland, Sir Geoffrey Adams, noemt de dreigende sloop van het voormalige hotel Dreijeroord in Oosterbeek een ‘tragedie’. In een brief aan waarnemend burgemeester Hein Bloemen van Renkum uit de ambassadeur zijn zorgen, omdat heel wat Britten een bijzondere band hebben met het hotel waar in september 1944 zwaar gevochten is.

Dat meldt De Gelderlander. Dreijeroord – door de Britten ‘The White House’ genoemd – is één van de symbolen van de Slag om Arnhem. Het hotel sloot twee jaar geleden de deuren. De voormalige eigenaar kreeg de exploitatie niet meer rond.

Inmiddels is Dreijeroord in handen van belegger Amvest, die op de plek van het 170 jaar oude pand een verpleeghuis voor dementerenden wil bouwen. Slopen mag, want Dreijeroord is geen beschermd monument.

Reageer op dit artikel