nieuws

Bouwstart multifunctioneel vastgoedproject Leiden-Noord

regios

Heijmans is gestart met de bouw van deelplan 4A van Het Plein van Leiden, genaamd Het Park. Er komen woningen, winkels, parkeervoorziening en een park op de locatie bij het Kooiplein in Leiden-Noord.

Het Park bestaat uit een Albert Heijn supermarkt van 1.900 m2, een Gall & Gall-slijterij, een openbare parkeergarage met 142 parkeerplekken, vijftien woningen aan een openbaar dakpark en twintig woningen met tuin. De bouwstart werd bijgewoond door Heijmans, gemeente Leiden, belegger Duinweide Investeringen en Albert Heijn. Deelplan Het Park is onderdeel van de complete gebiedstransformatie van het Kooiplein en omgeving, die in 2020 voltooid moet zijn.

Bijzonder is dat bovenop de supermarkt en garage, een voor iedereen vrij toegankelijk dakpark gerealiseerd wordt. Dit deelplan is ontworpen door de gerenommeerde bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark). Het vastgoed wordt toegevoegd aan winkelcentrum Kooiplein. Duinweide Investeringen is de belegger met wie Heijmans een overeenkomst heeft gesloten voor afname van de Albert Heijn-supermarkt, Gall & Gall plus de bovengelegen vijftien vrijesectorhuurwoningen.

Begin 2017 start Heijmans de verkoop van de naastgelegen twintig grondgebonden koopwoningen. Er komen twee typen beschikbaar. Het Karakterhuis (vier stuks), is een royaal drielaags Herenhuis met tuin. De  zestien tuinwoningen bestaan uit twee woonlagen met kap en een zonnige achtertuin. De planning is om Het Park eind 2017 gereed te hebben, waarmee het zuidelijke deel van Het Plein van Leiden zijn voltooiing nadert. Het Plein van Leiden is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, Heijmans en woningbouwvereniging de Sleutels.

Reageer op dit artikel