nieuws

Belgen ‘nemen Zeeuws-Vlaanderen over’

regios

Het is een kwestie van tijd voor de helft van de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen Belgisch is. Als de groei van het aantal Belgen zo doorzet zal dat over 35 jaar het geval zijn. Dat heeft Omroep Zeeland berekend.

De lage woningprijzen zorgen ervoor dat er sinds 2011 jaarlijks honderden Vlamingen verhuizen naar Zeeland. Een woning in Vlaanderen kost gemiddeld 239.000 euro, in Zeeuws-Vlaanderen is dat 174.000 euro.

Er bestaat een kans dat de Belgen al eerder in de meerderheid zijn op het zuidelijkste punt van Zeeland. Antropoloog Herman Tak denk dat het nog maar 10 à 15 jaar duurt. ‘Als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer,’ zegt hij.  Hij verwacht dat de toestroom van Vlamingen de komende jaren nog flink zal toenemen. Een logische ontwikkeling die je in de jaren zeventig ook rond Amsterdam zag, jongeren blijven werken in de stad en gaan wonen op het platteland

Reageer op dit artikel