nieuws

Assen blijft outletcentrum TT Circuit steunen

regios

Het gemeentebestuur van Assen blijft bij zijn besluit om de realisatie van een factory outlet centrum (foc) bij het TT Circuit van Assen toe te staan. De komst valt of staat met een provinciebesluit dat dit najaar moet komen.

Assen blijft outletcentrum TT Circuit steunen

Dat blijkt uit berichtgeving van het Dagblad van het Noorden. Het college van B&W ziet na een uitgebreide heroverweging op verzoek van Gedeputeerde Staten (GS) van provincie Drenthe geen aanleiding op het voornemen terug te komen, schrijft het bestuur in een brief aan GS. Het koopjesdorp is goed voor de economie en geeft impulsen aan toerisme en recreatie. ‘Het foc is ook een katalysator voor de ontwikkeling van de toeristisch recreatieve zone bij Assen Zuid’, aldus Assen.

Ook wijst het college op de ‘synergie’ met andere mogelijke initiatieven als Ice World Drenthe en de doorontwikkeling van het TT Circuit. Het college schrijft verder dat een afwijzing van het huidige initiatief er toe kan leiden dat elders in het Noorden een outletcentrum wordt gerealiseerd. ‘Er is geen noordelijk nee als het gaat om het bouwen van een outlet. Gegeven de genoemde kansen en omdat wij de huidige locatie bij Assen als de beste voor Drenthe en het Noorden zien, zouden wij een afwijzing zeer betreuren.’

Tot slot zegt Assen te werken aan plannen voor een aantrekkelijkere binnenstad. Daarmee blijft de patstelling bestaan. De VVD-fractie van Provinciale Staten in Drenthe keerde zich half juni tegen het winkelproject van Revascom, waardoor er in de Staten geen meerderheid meer is. Revascom wil een outletcentrum van 16.000 m2 in de eerste fase van 40 miljoen euro realiseren en mogelijk nog eens 7.500 m2 in een tweede fase. GS moet de komende maanden zijn eigen definitieve standpunt in de kwestie bepalen. (MvL)

Reageer op dit artikel