nieuws

350 nieuwe studentenwoningen in Sloterdijk

regios

Camelot Europe, Porten Development en NEZZT hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 350 studentenwoningen in Sloterdijk in Amsterdam.

Tijdens de afgelopen Provada tekenden Joost van Gestel (Camelot Europe), Johan Korner (Porten Development) en Bas de Haan (NEZZT) een samenwerkingsovereenkomst. Samen gaan ze een project van 350 studentenwoningen, hotelkamers en horecagelegenheid realiseren. Naast een mix van nationale en internationale studenten zullen er ook jonge vergunninghouders komen wonen die (gaan) studeren. ‘Deze mix van bestemmingen zal bijdragen aan de ontwikkeling van de omgeving,’ aldus De Haan.

Camelot Europe neemt een adviserende rol in bij de bouw van de units. Hierbij deelt hij de expertise die ze heeft opgedaan bij de ontwikkelingen van een tiental studenten- en jongerenhuisvestingsprojecten. In een volgende fase geeft de leegstandsbeheerder een inhuurgarantie af voor de duur van tien jaar en voorziet hij de vergunninghouders van sociaal maatschappelijke begeleiding.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking tussen NEZZT en Studio Selva uit Amsterdam. De oplevering van het project staat gepland voor januari 2017.

Reageer op dit artikel