nieuws

Unibail eist huursom van Maxeda voor leeg V&D-pand

regios

Unibail-Rodamco eist dat Maxeda DIY tot 2019 huurpenningen betaalt voor het V&D-pand in Hilversum. Dat komt neer op een bedrag van ruim 6 miljoen euro.

Unibail eist huursom van Maxeda voor leeg V&D-pand

Dat blijkt uit een kort geding dat Unibail-Rodamco heeft aangespannen tegen Maxeda, bericht RTL-Z. De winkelbelegger betoogt dat voor Maxeda, dat voortkomt uit het voormalige Vendex-concern, nog steeds een huurverplichting uit 1994 geldt. Destijds sloot Rodamco een huurovereenkomst met V&D en het toenmalige moederconcern Vendex. Sinds het moment dat V&D eind december uitstel van betaling aanvroeg, heeft Unibail geen huurpenningen ontvangen. Omdat Maxeda de huurclaim afwijst, is het beursfonds naar de rechter gestapt.

In een kort geding eist het genoteerde winkelvastgoedfonds ruim 1 miljoen euro aan gederfde huurinkomsten. In de nog volgende bodemprocedure eist Unibail bovendien doorbetaling van de huur tot 2019, goed voor in totaal ruim 6 miljoen euro. Dat Vendex vervolgens met Bijenkorf fuseerde tot Vendex-KBB, van de beurs werd gehaald door KKR en Alpinvest, werd omgedoopt tot Maxeda dat vervolgens in 2010 V&D verkocht aan Sun Capital, en dat Maxeda anno 2016 nog slechts bestaat uit enkele doe-het-zelf-ketens, doet daar volgens Unibail-Rodamco niets aan af. Geen van de betrokken partijen wil reageren op de zaak. (MvL)

Reageer op dit artikel