nieuws

Starterswoningen in PTT-complex Utrecht

regios

MidNed Projectontwikkeling gaat het leegstaande voormalig PTT Sorteercentrum aan de Jan van Foreeststraat in Dichterswijk in Utrecht transformeren naar een woningcomplex.

Starterswoningen in PTT-complex Utrecht

Dat schrijft gemeente Utrecht in een nieuwsbericht op de eigen website. MidNed mag er van Utrecht 218 huurappartementen en drie kleine kantoorruimten realiseren. De appartementen krijgen een oppervlakte van minimaal 25 en maximaal 54 m2 en zijn vooral bedoeld voor starters, expats en studenten. De kantoorruimten krijgen een oppervlakte van 30 m2.

De woningen krijgen een door een architect ontworpen ‘woonmeubel’, waarin op compacte wijze alle voorzieningen zijn geïntegreerd zoals een badkamer, wc, kastruimte, keuken met daarboven een slaapruimte. Er is veel aandacht voor groen. De grotere appartementen op de bovenste laag krijgen een eigen terras. De kleiner appartementen kunnen gebruik maken van twee gemeenschappelijke dakterrassen. Langs de Kruisvaart komt een gemeenschappelijke buitenruimte.

Daarnaast wordt het huidige stenen parkeerterrein groener ingericht. De ontwikkelaar stelt voor onderzoek te doen naar de mogelijkheid om een aantal elektrische deelauto’s te plaatsen, zodat minder parkeerplekken nodig zijn. Verder is het streven energieneutraal te bouwen. Er wordt onderzocht of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. CBRE is als adviseur van Midned Projectontwikkeling bij de aankoop betrokken geweest. (MvL)

 

Reageer op dit artikel