nieuws

Rotterdam profiteert mee van beleggingshausse

regios

De vloedgolf van recentelijk door centrale banken geschapen geld is ook over Rotterdam gespoeld. Dat blijkt uit cijfers van Vastgoedmarkt Research. Ze staan in het eerste Vastgoedmarkt Trendrapport, gewijd aan de Rotterdamse kantorenmarkt.

Ruim een miljard euro aan vastgoedbeleggingen in 2014 kon worden thuisgebracht in Rotterdamse wijken. Voor 2015 gaat het om nog eens ruim 700 miljoen euro. Opvallend is de voorkeur van investeerders voor kantoren. Ruwweg was het segment in de regio Rotterdam in 2014 goed voor 70 procent van de investeringen en in 2015 voor 55 procent. Wijken met hoge aanbodniveaus scoorden hoog. Zo trok Stadsdriehoek voor 97 miljoen euro aan investeringen in kantoren. Bedrijfsruimten en overig vastgoed vormden in 2015 in de regio Rotterdam pas de derde beleggingscategorie, ondanks de hoge opnameniveaus. Er ging 115 miljoen euro in om en daarvan vond 75 miljoen euro zijn weg naar de Maasvlakte. 

Meer cijfers en een grafiek staan in het rapport. Een exemplaar van het rapport kost 200 euro. Abonnees van Vastgoedmarkt betalen 150 euro.

Download het hele rapport.  

Reageer op dit artikel