nieuws

Rechter stopt bouw tijdelijke woningen Heijmans

regios

De bestuursrechter in Roermond heeft de bouw van tien Heijmans One-woningen in het Limburgse Panningen tijdelijk stilgelegd in afwachting van een voorlopige voorziening die door protesterende buurtbewoners is aangevraagd. De gemeente maakt zich geen zorgen dat de plannen definitief sneuvelen.

Rechter stopt bouw tijdelijke woningen Heijmans

Woningcorporatie Wonen Limburg wil in het Ringovenpark in Panningen tien verplaatsbare woningen volgens het Heijmans One-concept neerzetten. De corporatie constateert in Panningen nu een tekort aan huisvesting, maar voorziet dat er over twintig jaar door krimp geen behoefte meer is aan deze woningen. Tijdelijke woningbouw is voor Wonen Limburg het antwoord. Wethouder Arno Janssen van de gemeente Peel en Maas toonde zich al eerder positief over het plan omdat het de druk op de woningmarkt verlaagt.

Maar buurtbewoners verzetten zich tegen de plannen omdat ze het park als groenvoorziening willen behouden. Ze willen dat de geplande tijdelijke woningen in een andere hoek van het park verschijnen. Een grasveld bij de Rabobank aan de andere kant van het Ringovenpark, zou een geschiktere locatie zijn. Tot die conclusie kwam stedebouwkundig bureau Accent Adviseurs uit Eindhoven, dat door de omwonenden werd ingeschakeld.

Om hun eigen plannen kracht bij te zetten, stapten de buurtbewoners naar de bestuursrechter. Die doet over twee weken uitspraak, maar legde de bouw van de tien tijdelijke woningen tot die tijd stil. (CoB)

Reageer op dit artikel