nieuws

Rabo-pand Oosterwolde wordt hotel

regios

Het leegstaande Rabobank-kantoor (1.922 m2) aan Veengang 1 in Oosterwolde mag van B&W van Ooststellingwerf worden omgebouwd tot hotelkamers en een zakelijke lunchgelegenheid, meldt de Leeuwarder Courant.

Het bedrijf Moar Community Concepts in Sneek heeft hier namens eigenaar Rabobank om gevraagd. Het plan is in het pand uit 2003 tien tot veertien hotelkamers te realiseren, plus kantoor- annex conferentieruimten en zakelijke horeca. ‘Die 2.000 vierkante meter leegstand is veel voor het dorp. We hebben lokaal onderzocht hoeveel vraag er naar kantoorruimte is. Daarmee krijgen we het pand niet vol’, vertelt Andrea Jager van Moar.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedenken van nieuwe functies voor leegstaand vastgoed. De onderneming beheert al twee bedrijfsverzamelgebouwen in Leeuwarden en Drachten. Rabobank nam de plannenmaker in de arm ter voorbereiding van de verkoop van het opvallende pand. 

Een woonfunctie wordt uitgesloten, omdat het pand aan de rand van een bedrijventerrein staat, wat voor bewoners geluidsoverlast zou geven.

Reageer op dit artikel