nieuws

Proef met pacht van appartementen

regios

Bij winkelcentrum Keizerslanden in Deventer komt een complex met veertig appartementen, die zullen worden verpacht, schrijft de Stentor.

Proef met pacht van appartementen

Mensen die op de huurmarkt niet aan de bak komen of de financiering voor een hypotheek niet rond kunnen krijgen, kunnen zo toch betaalbaar aan woonruimte komen, aldus wethouder Jan Jaap Kolkman (PvdA). Volgens hem is het concept voor Nederland nieuw en niet eerder opgezet.

De grond blijft eigendom van de gemeente Deventer, de Zwolse ontwikkelaar Schutte Bouw en Ontwikkeling ontwikkelt en financiert het complex. De gemeente geeft de grond in erfpacht uit en krijgt daar bovenop een deel van de jaarlijkse opbrengst van de belegger.

Het gaat om het perceel op de hoek van de Karel de Grotelaan en de Lebuïnuslaan waar tot 2012 de Roelandflat stond. Die werd gesloopt om ruimte te maken voor een verdere uitbreiding van het winkelcentrum, die uiteindelijk niet doorging.

Reageer op dit artikel