nieuws

Plan voor 165 woningen en commerciële ruimte Diemen

regios

Het team van ontwikkelaar ABC Planontwikkeling, Westplan Investors en KCAP Architects&Planners wint de prijsvraag Punt de Sniep in Diemen. Het plan beslaat 165 woningen, een marina, commerciële- en horecavoorzieningen in drie gebouwensembles met een totaal oppervlak van 16.000 m2.

Plan voor 165 woningen en commerciële ruimte Diemen

Punt de Sniep ligt  in het centrum van Diemen, langs de verbindingsweg naar Amsterdam, op het snijpunt met de Weespertrekvaart en de Muidertrekvaart. De gebouwen hebben alle een directe relatie met het omringende water. Tussen de bouwvolumes ontstaan drie verschillende publieke ruimtes die in verbinding staan met de appartementen.

De drie openbare ruimtes zijn: Sniephof, Sniephaven (watercreatie en marina) en Puntsniep (horeca), het uiterste punt van de Sniep,  wordt het boegbeeld van de ontwikkeling.

Het woonconcept biedt flexibel ontworpen appartementen voor een doelgroep van starters, empty nesters en senioren. Parkeren is volledig onder het verhoodte binnenhof geïntegreerd. Een brede schakering van duurzaamheidsmaatregelen zorgt voor een buurt die niet consumeert maar produceert.

Het team van ontwikkelaar ABC Planontwikkeling, Westplan Investors en KCAP Architects&Planners wordt aangevuld door adviseurs op het gebied van projectmanagement, duurzaamheid, installaties en constructie, respectievelijk ABC Nova, MöBius Consult, J. van Toorenburg BV en van Rossum.

Reageer op dit artikel