nieuws

Pieter Bosma koopt klooster in Bavel

regios

Het voormalige klooster van de paters van de Heilige Harten aan Seminarieweg 26 in Bavel is gekocht door de Bredase ondernemer Pieter Bosma, schrijft BN De Stem.

Pieter Bosma koopt klooster in Bavel

Het klooster aan de Seminarieweg werd twee weken geleden via een openbare internetveiling voor 2,72 miljoen euro verkocht door ABN Amro. De bank werd eigenaar van het complex na een faillissement van de Park Dane Holding, de droom-bv van projectontwikkelaar Jan Dane.

Het complex heeft een horecabestemming. Dat maakt het voor de nieuwe eigenaar mogelijk om er een hotel van te maken of het als evenementenlocatie te gebruiken. Anti-kraakwachten hebben volgens de krant te horen gekregen dat zij per 11 augustus moeten vertrekken in verband met de start van werkzaamheden.

Op een eerdere veilig werd het complex verkocht aan ontwikkelingscombinatie Klein IJpelaar, die er een viersterrenhotel van had willen maken. Deze verkoop is ongedaan gemaakt. Klein IJpelaar bood voor het complex van 12 hectare in december 2015 nog 3,6 miljoen euro.

In 2008 kocht projectontwikkelaar Jan Dane het complex. Ook hij had de intentie er een hotel van te maken. Doordat hij failliet ging, strandde dit plan. Zijn beursgenoteerde vastgoedfonds DIM Vastgoed in Rotterdam werd in 2010 overgenomen door het Amerikaanse Equity One.

Reageer op dit artikel