nieuws

Overeenkomsten grootscheepse vernieuwing Osdorpplein

regios

De gemeente Amsterdam heeft twee realisatieovereenkomsten getekend voor de bouw van in totaal 745 woningen, 6.500 m2 detailhandel en horeca, én het stadsloket in Centrum Nieuw-West (Osdorpplein en omgeving).

De eerste overeenkomst werd getekend met MRP Development (MRPD) en International Campus (IC). Zij gaan aan de Don Boscostraat 420 woningen voor young professionals en 2.800 m2 detailhandel bouwen. Op het Osdorpplein gaat MRPD het pand van café de Fly Inn herontwikkelen en uitbreiden met in totaal 36 woningen en 600 m2 detailhandel en horeca. Daarnaast ontwikkelt MRPD het stadsloket op het huidige parkeerterrein achter de ANWB-winkel. Daar kunnen bewoners straks hun burgerzaken regelen. MRPD en IC verwachten de ontwikkeling van de drie projecten medio 2017 te starten.

Woningstichting Eigen Haard gaat in totaal 245 woningen ontwikkelen aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. Daarvoor ondertekenden de Gemeente Amsterdam en Woningstichting Eigen Haard  de realisatieovereenkomst. Het programma bestaat uit verschillende woningtypes. Variërend van gezinswoningen tot appartementen in de sociale huur, vrije sector huur en koop. De bouw start naar verwachting in mei 2017. Ook gaan Eigen Haard en Stadgenoot aan het Hoekenespad, naast het nieuwbouwblok ‘Kade Osdorp’, een vergelijkbaar blok ontwikkelen met 30 gezinswoningen, huur en koop en 14 sociale huurappartementen. De bouw start naar verwachting eind dit jaar.

Dit jaar volgen nog meer belangrijke mijlpalen. De Shoperade, de markthal op het Osdorpplein, wordt vernieuwd en uitgebreid met een foodcourt. De oplevering van de markthal is gepland voor deze zomer. Tevens opent het Citiez Hotel met 24/7 koffiebar en lounge deze zomer zijn deuren.

Reageer op dit artikel