nieuws

Overeenkomst voor dc in Oss

regios

De gemeente Oss en logistiek vastgoedbedrijf Montea hebben een overeenkomst getekend voor een aankoopoptie op een kavel van vijf hectare op bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Zodra een huurder is gevonden zal het Belgische beursfonds een distributiecentrum op maat bouwen.

Montea Nederland gaat dit project samen met bouwbedrijf van der Maazen opzetten. Directeur Nederland van Montea, Hylcke Okkinga, noemt  Vorstengrafdonk een ‘ídeale’ zichtlocatie aan de afrit A50 en A59 en zeer geschikt voor logistieke bedrijven.

 Montea Nederland en Bouwbedrijf Van der Maazen ontwikkelen een bouwplan op het perceel, toetsen dit plan bij de gemeente op gewenste beeldkwaliteit en op de mogelijkheid om een omgevingsvergunning te krijgen. Het bouwplan voldoet aan de laatste eisen van de logistiek en ligt klaar voor de eindgebruiker. Het pand kan dan ook in zeer korte tijd worden gebouwd.

Voor de marketing van het perceel trekken gemeente, Montea Nederland en Bouwbedrijf Van der Maazen samen op. Wethouder Frank den Brok: ‘Voor Oss is dit een nieuwe aanpak. Montea en van der Maazen krijgen een aankoopoptie op het terrein, zoeken de gebruikers en bouwen daarna een distributiecentrum op maat. Dat is in Oss nog niet eerder gedaan.’

Montea heeft een tiental logistieke centra in Nederland ter waarde van 150 miljoen euro. Dat is ongeveer een kwart van de totale beleggingsporteuille van het Belgische bedrijf.

 

Reageer op dit artikel