nieuws

Nieuw eiland Amsterdam voor 6.500 woningen

regios

Het college van B en W van Amsterdam heeft op 12 juli 2016 zijn voorkeur uitgesproken om de mogelijkheden voor een nieuw eiland van 80 hectare verder te onderzoeken. Het college streeft ernaar om begin 2018 te starten met het opspuiten van de grond bij IJburg. Op het eiland is plaats voor 6.500 woningen. ‘Bewegen en duurzaamheid’ staan centraal.

De woningen worden gefaseerd gebouwd. Vanaf 2021 worden gedurende 4,5 jaar 600 woningen per jaar gebouwd. ‘Bewegen’ betekent: ‘Ruim baan voor de fietser en voetganger, sport is om de hoek, bredere stoepen om te spelen en de stad als speeltuin’, aldus wethouder grondzaken Eric van der Burg.

Het landmaakbesluit wordt begin 2017 aan de gemeenteraad voorgelegd zodat begin 2018 het eiland kan worden opgespoten. Het investeringsbesluit en besluitvorming over het stedenbouwkundigplan worden in 2018 genomen. De start van de woningbouw volgt na een periode van inklinken van de grond in 2021. 

Reageer op dit artikel