nieuws

Meer plannen voor woningbouw Rotsoord Utrecht

regios

De herontwikkeling en transformatie van het voormalige binnenstedelijke industriegebied Rotsoord in Utrecht gaat een nieuwe fase in. Dankzij de uitplaatsing van twee bedrijven komt er ruimte voor 200 woningen naast de al geplande 485 woningen.

Meer plannen voor woningbouw Rotsoord Utrecht

Dat schrijft Utrecht op zijn website. Wethouder Paulus Jansen (Ruimtelijke ordening) en gedeputeerde Pim van den Berg (Wonen en Stedelijke ontwikkeling) ondertekenen hiertoe op 6 juli een overeenkomst. Het gaat om de autospuiterij van garage Sham en de meubelspuiterij Pastoefabriek. De uitplaatsing kost provincie en gemeente Utrecht in totaal 430.000 euro.

Het vervallen van de milieucirkels voor de autospuiterij maakt de bouw van 200 kleine woningen op het Viconaterrein mogelijk. Pastoe verhuist naar Houten, zodat de Hogeschool voor de Kunsten en creatieve bedrijven en horeca zich kunnen vestigen in het pand op Rotsoord. Op termijn kan er ook woningbouw komen in het kleine gebied tussen Pastoe en Vicona. De monumentale Viconafabriek – een voormalige voederfabriek – wordt deels herbouwd. Rotsoord komt volgens Utrecht steeds meer uit de verf als creatieve en culturele hotspot. De gerestaureerde Watertoren biedt ruimte aan een restaurant, café en creatieve werkruimten.

Het gebied transformeert steeds meer van binnenstedelijk bedrijfsterrein tot een aantrekkelijk en gezond woon- en verblijfsgebied, als uitloper van de binnenstad. Dit verkleint de druk op de binnenstad en draagt bij aan de behoefte aan woningen en voorzieningen. Er zijn al plannen voor 485 woningen. Jebber ontwikkelt 255 startersappartementen op het voormalige terrein van De Boo. De woningen zijn al in aanbouw en worden dit jaar opgeleverd. GTZ Investment 230 studentenwoningen op Briljantlaan 9, met in de plint ruimte voor creatieve voorzieningen. Vastint wil een Moxy-hotel realiseren op de locatie van de voormalige Boll Garage op Helling 3. (MvL)

Reageer op dit artikel