nieuws

KondorWessels ontwikkelt appartementen Amstelkwartier

regios

KondorWessels Vastgoed heeft een optieovereenkomst getekend met de gemeente Amsterdam voor kavel 4G in het Amstelkwartier. Op deze locatie ontwikkelt de VolkerWessels-onderneming honderd koopappartementen en een parkeergarage.

Dat schrijft KondorWessels op zijn website, zonder vermelding van financiële details. De netto maandlasten voor de koper komen met de huidige rentestand uit tussen 750 en 950 euro. Zo wordt ingespeeld op  de groeiende vraag naar betaalbare koopwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens in Amsterdam, aldus de projectontwikkelaar.

KondorWessels Vastgoed ontwikkelde al eerder twee projecten in de nieuwe Amsterdamse stadswijk. Op de kavels 3A en 4C zijn onder andere 106 sociale huurappartementen, een school met kinderdagverblijf, commerciële ruimtes en 39 koopwoningen gerealiseerd. Het Amstelkwartier ligt in Overamstel, een nieuwe wijk in stadsdeel Oost waar de komende jaren in totaal zo’n 5.000 woningen komen. In het Amstelkwartier zijn naast woningen, voorzieningen als een basisschool, een kleine haven, een stadspark, winkels, een hotel en andere horecagelegenheden. (MvL)

Reageer op dit artikel