nieuws

Fors hogere kosten voor World of Food

regios

Ondernemers in World of Food in de voormalige parkeergarage Develstein in Amsterdam Zuidoost krijgen fors hogere kosten voor de kiezen, schrijft het Parool. Vooral de stookkosten lopen flink op.

De 25 horecaondernemers huren het pand gezamenlijk via een coöperatie van projectontwikkelaar Lingotto. Naast een hogere contributie, gaan ook de servicekosten met zo’n 1.000 euro per maand omhoog. Vooral de stookkosten vallen hoger uit, meldt de krant. Lingotto heeft de ondernemers voorgesteld nieuwe, individuele huurcontracten op te stellen.

World of Food is een initiatief van het stadsdeel Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto. Lingotto stak drie miljoen euro in het project, het stadsdeel een miljoen, waarvan ruim vier ton Europese subsidie.

Reageer op dit artikel