nieuws

Eerste Senior Smart Living-nieuwbouwproject

regios

Nieuwbouwproject ParkEntree in Schiedam gaat definitief door. De gemeente Schiedam en projectontwikkelaar Blauwhoed hebben een akkoord bereikt.

ParkEntree is het eerste Senior Smart Living-project in Nederland. Senior Smart Living is een woon- en leefconcept voor vitale 50+’ers ‘waar verbinden, een actieve levensstijl, zelfontplooiing en genieten centraal staan’.

Senior Smart Living is een initiatief van projectontwikkelaar Blauwhoed en conceptontwikkelaar Beyond Now. Inbo is als ontwerper verantwoordelijk voor het ontwerp van de buurt en de woningen.

Er is een clubhuis met onder meer een luxe keuken, fitness, een bar en terras, alwaar diverse activiteiten zullen plaatsvinden. De woonbuurt vormt het sluitstuk van de vernieuwing van Over het Water in de wijk Nieuwland. Deze centraal tussen binnenstad en Beatrixpark gelegen buurt is de afgelopen jaren ontwikkeld met grondgebonden woningen voor gezinnen. Met ParkEntree komen daar 55 ruime, gelijkvloerse appartementen en 35 bungalows bij voor de groeiende groep active adults.

Toekomstige bewoners van ParkEntree kunnen kiezen voor een koop- of  vrijesectorhuurwoning. Er worden 32 appartementen en tien grondgebonden woningen verhuurd in het vrijesectorhuursegment. De 48 andere woningen worden door Blauwhoed verkocht. In september 2016 start de verkoop.

Reageer op dit artikel