nieuws

Dokvast ontwikkelt groot dc in Midden-Limburg

regios

Dokvast gaat een nieuw distributiecentrum ontwikkelen op Businesspark Midden-Limburg in St. Joost, gemeente Echt-Susteren. Onlangs ondertekenden deze projectontwikkelaar en Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg hiertoe de overeenkomst voor de ontwikkeling van 11,6 hectare grond.

Dokvast ontwikkelt groot dc in Midden-Limburg

Het nieuwe DC omvat 68.000 m2 opslagruimte, 1.800 m2 kantoorruimte, tussenvloeren (VAS-vloeren) van 12.500 m2 en ruim 500 parkeerplaatsen. Het duurzame gebouw wordt uitgerust met energiebesparende voorzieningen en BREAAM-gecertificeerd. Diverse partijen hebben inmiddels interesse getoond in het dc.
Op het Businesspark Midden-Limburg van 40 hectare zijn onder meer bedrijven als Action en All4Car gevestigd. Ook Truck Service Simons zal zich gaan vestigen op het terrein, in het najaar wordt gestart met de nieuwbouw.
Bij de verhuur, het ontwerp en de realisatie van het distributieruimte wordt Dokvast ondersteund door Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij, Habeon Architecten en Heembouw. Al eerder realiseerden deze partijen de duurzame distributiecentra voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg. Deze panden zijn gecertificeerd met een Breeam Outstanding (vijf sterren) rating en mogen zich de twee duurzaamste dc’s van Europa noemen.

Reageer op dit artikel