nieuws

DHG koopt kavel in Bergen op Zoom

regios

DHG (David Hart Group) uit Schiedam heeft recent een kavel van 8 hectare aangekocht op het bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. Het vastgoedbedrijf zal er fasegewijs hoogwaardige logistieke distributiecentra ontwikkelen.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant verwacht dat op basis van vergelijkbare projecten en ervaringen met dergelijke grootschalige distributiecentra, de daaruit voortvloeiende werkgelegenheid in een bandbreedte ligt van minimaal 250 tot 300 arbeidsplaatsen. Uiteraard afhankelijk van conjunctuur en economische omstandigheden.

De bouw van het eerste distributiecenter ter grootte van 20.000 m2  zal eind dit jaar starten. Inmiddels worden er met een mogelijke eindgebruiker oriënterende gesprekken gevoerd over de huur van het eerste distributiecentrum.

DHG is belegger in en ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en heeft een vastgoed portefeuille ter waarde van 400 miljoen euro. Daarnaast is DHG aandeelhouder in een expeditiebedrijf met een aantal logistieke bedrijven daaronder.

De keuze van DHG voor Bergen op Zoom is volgens commercieel directeur Willem Slager een logische. ‘Noordland is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen aan het Schelde Rijnkanaal met de  beschikking over uitstekende multimodale voorzieningen zoals  een binnenhaven, twee containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en niet te vergeten de  twee belangrijke snelwegen  A4 en A58. Ook de aantrekkelijke arbeidsmarkt speelde een belangrijke rol in onze keuze.’

Reageer op dit artikel