nieuws

Daktuin op De Boel aan Zuidas

regios

Op een appartementencomplex aan de Boelelaan op de Zuidas in Amsterdam is een daktuin geopend.

Daktuin op De Boel aan Zuidas

Vesteda kocht in 2015 een bestaand gebouw en besloot het te transformeren tot woon- en werkgebouw.  De woningen zijn inmiddels klaar. De Boel biedt 154 huurappartementen, waarvan tien penthouses, voor de doelgroep young professionals (leeftijd 25-35) in het middenhuursegment. End 2016 komt 3.000 m2 kantoorgebouw beschikbaar op de eerste etage. Op de begane grond zijn garageboxen.

Op het middendeel van het dak van De Boel is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De daktuin met grote terrassen biedt de bewoners extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. Het ontwerp van buitentafels, -banken en ligbanken is van Hans van Heeswijk architecten, die ook het ontwerp van de transformatie maakte.  

De Boel is het eerste gerealiseerde project op de Zuidas dat vorm geeft aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 m2 polderdak te realiseren op de Zuidas. 

Reageer op dit artikel