nieuws

Bouwplannen in Zaltbommelse nieuwbouwwijk

regios

Eind dit jaar, begin volgend jaar wordt weer een volgende stap gezet in het volbouwen van nieuwbouwwijk De Waluwe in Zaltbommel, meldt het Brabants Dagblad. Op drie plaatsen heeft de gemeente grond verkocht aan een ontwikkelaar en er gaan weer kavels voor zelfbouw de verkoop in.

Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling, dat al meer huizen in de Waluwe heeft gebouwd, realiseert in De Waluwe II het project De Vaan. Het gaat om 44 woningen in verschillende uitvoeringen.De andere bouwer is woningcorporatie Woonlinie, die zich hoofdzakelijk zal richten op sociale woningbouw. In september start de verkoop van vijf bouwkavels voor particulieren.

Overigens is De Waluwe niet de enige plek in de stad met nieuwbouw, schrijft het Brabants Dagblad. De reconstructie van De Vergt is nog niet klaar en er liggen concrete plannen voor de Beersteeg (28 woningen) en het De Virieupark (107 woningen). Binnenkort valt ook het besluit over de Agnietentuin.

Reageer op dit artikel