nieuws

Bouwhuis transformeert kantoorpand in Deventer

regios

Het kantoorgebouw Pikeursstaete aan Pikeursbaan 15-23 in Deventer wordt door projectontwikkelaar Jonald Bouwhuis grotendeels getransformeerd naar woningen. Het pand wordt omgedoopt tot De Robijn, schrijft de Stentor.

De begane grond blijft volgens Bouwhuis in de krant in gebruik als kantoor voor woningcorporatie Rentree. In oktober worden de vier bovengelegen etages verbouwd tot 56 appartementen, die in grootte variëren van 23 tot 56 vierkante meter. In de kelder komen een fitness- en een gemeenschappelijke ruimte, op het dak wordt voor de bewoners een terras aangelegd. Eind februari volgend jaar moet het klaar zijn en kunnen de huurders er in.

De aankoopprijs bedraagt 2,6 miljoen euro, zo meldt Jonald Bouwhuis aan Vastgoedmarkt. ‘Met op de begane grond een goede huurder voor de komende tien jaar.’ De laatste huurder, stichting Bartimeus, vertrekt volgens hem per 1 oktober 2016, waarna de verbouwing direct start.

De compacte appartementen zijn bedoeld voor alleenstaanden en jongeren. De huurprijzen beginnen volgens de projectontwikkelaar bij 430 euro. In Apeldoorn en Alkmaar heeft Bouwhuis al vergelijkbare complexen. Bouwhuis heeft volgens de krant nog een pand in het centrum van Deventer op het oog, dat hij wil ombouwen tot compacte appartementen.

Het Kadaster vermeldt nog MKCEF Landmark Deventer als eigenaar. Het pand maakt deel uit van de Landmark-portefeuille die wordt beheerd door Valad Europe. Volgens Bouwhuis is de overdracht gepland in de laatste week van juli. Huurders kunnen zich nu al online melden op www.derobijndeventer.nl.

Pikeursstaete ligt in het centrum van Deventer, naast het volledig herontwikkelde winkelcentrum in de voormalige Boreelkazerne, eigendom van Altera. Station Deventer is te voet in vijf minuten te bereiken.

Reageer op dit artikel