nieuws

Boelens de Gruyter ontwikkelt 162 appartementen

regios

Boelens de Gruyter ontwikkelt 162 appartementen aan de Wibautstraat in Amsterdam. Hiertoe wordt het voormalig Jan Bommerhuis getransformeerd tot huurwoningen voor het ASR Dutch Core Residential Fund.

De huurwoningen in het middensegment worden in de eerste helft van 2018 opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Het bekende gebouw op de Wibautstraat 80-86 (boven de Albert Heijn) was jarenlang een dependance van de Hogeschool Amsterdam.

De appartementen variëren in omvang van 35 tot 88 m2r en worden een mix van woningen, geschikt voor diverse doelgroepen. De Albert Heijn supermarkt blijft gevestigd in het pand op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat en zal tijdens de bouw gewoon geopend blijven. De Albert Heijn was vooralsnog huurder van het pand op de begane grond, maar koopt de winkel nu van Boelens de Gruyter.

Het project is in nauwe samenwerking met de omgeving vormgegeven. De duurzame woningen krijgen het energielabel A. De bovenste laag van het pand wordt gesloopt en er worden drie woonlagen toegevoegd. Het gebouw, ook zichtbaar vanaf de Amstel, krijgt zo een nog indrukwekkender gevelontwerp dat past binnen de krachtige uitstraling die momenteel in de Amsterdamse ‘knowledge mile’ gerealiseerd wordt.

Het ontwerp is gemaakt door Penta architecten, de constructeur is Van Rossum en de aannemer is BAM Woningbouw.

Reageer op dit artikel