nieuws

Bedrijventerrein Lage Weide doet weer mee

regios

Na jarenlange verpaupering en leegstand gaat het eindelijk weer goed met Lage Weide, schrijft De Telegraaf. Twee jaar geleden stond meer dan 30 procent van het Utrechtse bedrijventerrein leeg en werden antikrakers in de kantoorpanden gezet.

Bedrijventerrein Lage Weide doet weer mee

Nog slechts 7 procent van de kantoorruimtes staat structureel langer dan drie jaar leeg.  Het verouderde vastgoed wordt  in rap tempo afgeschreven, waardoor herontwikkeling financieel aantrekkelijk wordt. Daarnaast zijn de huren van de bestaande ruimtes gedaald.

Wethouder Economie Jeroen Kreijkamp ziet veel mogelijkheden in het gebied, zegt hij in De Telegraaf. ‘De uitstraling was niet best de afgelopen jaren, maar er is veel werkgelegenheid voor laag- en middelhoog opgeleide mensen. Daarom gaan we nog meer investeren in het gebied, zodat het aantrekkelijk is om je hier als bedrijf te vestigen.’

Lage Weide  omvat 216 hectare terrein, waar een groot aantal bedrijven uit verschillende sectoren is gevestigd. De nadruk ligt op logistiek en industrieel vastgoed, maar er is ook behoorlijk veel kantoorruimte.

Reageer op dit artikel