nieuws

Amvest koopt 266 woningen in Utrecht

regios

Amvest Investment Management en Wessels Zeist hebben op 13 juli 2016 de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor het project Van Sijpesteijnkade (Westflank fase 3A) in het stationsgebied van Utrecht. Het betreft 266 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Naar verwachting start de bouw eind 2016.

Begin 2015 zijn APF International, VolkerWessels-ondernemingen Wessels Zeist en Wessels Rijssen samen met Porten Development  geselecteerd voor de ontwikkeling van deze locatie. Op basis van het stedenbouwkundig ontwerp van Group A heeft architecenbureau OeverZaaijer een 90 meter hoge woontoren ontworpen. De appartementen, die in grootte variëren van 44 tot 78 m2 woonoppervlak, bevinden zich op de tweede tot en met de 29ste verdieping. Bijzonder is het monument aan de Van Sijpesteijnkade dat  integraal is opgenomen in het ontwerp. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes. Wessels Zeist is verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren. De woningen krijgen een huur van 850 euro per maand en zijn met name bedoeld voor jonge professionals. 

 

Reageer op dit artikel